9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Napjaink új mozgásformái: a dinamikus jóga és a rehabilitációs pilates

A rehabilitációs pilates és dinamikus jóga közös tulajdonsága, hogy mindkét mozgásforma központjában a gerinc megerősítése áll.

A dinamikus jóga a klasszikus jógagyakorlatokra építve olyan gyakorlatsorokból áll, melyek komoly igénybevételt jelentenek az izmoknak, mindeközben külön figyelmet fordítva az ízületvédelemnek. A mozdulatok között megtalálhatóak gerinctorna és pilates gyakorlatok elemei is. A dinamikus jóga fő célja a hajlékonyság fejlesztése, izomlazítás, nyújtás és a gerinc erősítése, vérkeringés fokozása, légzésjavítás.

/A kép illusztráció/

A foglalkozás a klasszikus jógagyakorlatokkal kezdődik: bemelegítés, relaxáció, légző gyakorlatok, majd az energikusabb gyakorlatok következnek, végül az órát relaxációs, levezető gyakorlatok zárják. A dinamikus jóga feltölt energiával, a gyakorlatok a légzés ütemével együtt végzendőek, ezáltal felfrissül az egész szervezet.

A rehabilitációs pilates a hagyományos pilates egy olyan ága, mely gyógytorna gyakorlatok és pilates elemek ötvözetéből jött létre. A rehabilitációs pilates figyelembe veszi a fájdalom okát, helyét és az előidézett funkcionális hibákat. A hagyományos pilatestől abban különbözik, hogy könnyebben kivitelezhető mozdulatsorozatokat állít fel, melyek jól alkalmazhatók porckorongsérv-műtét utáni rehabilitációhoz, várandósság alatti és utáni mélyizom erősítéshez, továbbá az ízületeket érintő megbetegedések rehabilitációjához.

/A kép illusztráció/

Ajánlott akut és krónikus panaszok esetén is, legyen akár szó derék – és hátfájdalomról vagy sportsérülésről. A gyakorlatok egyénre szabhatóak, adott mozgásszervi panaszok kezelésére eredményesen alkalmazhatóak.

 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue