9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Pilates / Rehabilitációs Pilates / Tartáskorrekció

Pilates módszer

A Pilates módszer lényege a központ megerősítése,

a gerinc mozgékonyságának növelése, az izomerő és a testtudat fejlesztése. A gyakorlatok segítségével hatékonyan kezelhetünk bizonyos hátat, térdet, csípőt és vállakat érintő mozgásszervi problémákat is. A Pilates gyakorlatok nem egy adott testrész, hanem mindig az egész test működésére hatnak. A vázrendszerünk megtámasztásában legfontosabb szerepet játszó izmokat, vagyis a test „erőközpontját” kell dolgoztatnunk a gyakorlatok végzése közben. A test erőközpontját a has-, far- és hátizmok alkotják.

  • A pilates gyakorlatok végezhetők talajon és speciális, külön erre a célra kifejlesztett gépeken.
  • A pilates gyakorlatok egy részét matracon dolgozva végezzük.
  • A pilates gyakorlatokhoz – legyen az talaj óra, vagy gépes – használhatunk kis eszközöket. Ezeket bizonyos izommunka fokozására, vagy épp könnyítésre használjuk, illetve színesítjük vele az óráinkat.

 

A gépeken főként rugós ellenállásokkal dolgozunk. Egy gépen tetőtől-talpig megdolgoztathatjuk testünket. Hasonlóan a talajgyakorlatokhoz fekvő, ülő, térdelő, és álló gyakorlatokkal fejleszthetjük izmainkat. A rugók számától függően támogathatják, vagy épp nehezíthetik az izommunkát.
A rehabilitációs Pilates lényegében a hagyományos Pilates alap gyakorlatokból lett kialakítva. A rehabilitációs Pilates gyakorlatok a lágyrészek erősítését és nyújtását, a helyes testtartás kialakítását célozzák, azonban a hagyományos Pilates elemeitől eltérően, a páciens számára kevésbé megterhelő formában.

Rendelőnkben alkalmazzuk:

Develomed Győr
Develomed Győr
Pilates, Tartáskorrekció Győr

A Pilates története

Josef Hubertus Pilates 1880-ban született Németországban. Az I. világháborúban angol hadifogságba került, ahol sérült katonák rehabilitációjával foglalkozott. Pilates 1923-ban kivándorolt az Egyesült Államokba és táncosok képzésével és sérüléseik kezelésével foglakozott. Először hasizom erősítő és a testtudat fejlesztését célzó talajgyakorlatokat talált ki, később pedig olyan gépeket épített, amelyek segítségével növelni lehetett a gyakorlatok hatékonyságát. Olyan mozgásprogramot dolgozott ki, amely az egész testet fejleszti, javítja a testtartást, növeli a fizikai terhelhetőségét és jótékony hatással van az agy és a lélek működésére. Saját korának gondolkodását messze túlhaladva, olyan holisztikus szemléletmódot vezetett be a sportba, amely szerint az egész emberi test, egységet alkot minden mozgásban. Az évtizedek alatt Pilates több mint 500 gyakorlatot dolgozott ki, amelyeket összefoglalóan kontrollrendszernek nevezett el.

Rendelőnkben gyermekeknek és felnőtteknek egyénre szabott, állapottól függő foglalkozásokat állítunk össze, sport- és rehabilitációs pilates gépeken egyaránt.

Develomed Győr
Develomed Győr
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue