9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Manuálterápia (Barvicsenko-módszer)

manuálterápia

A manuálterápia (manuális terápia) azoknak a kézzel végzett diagnosztikai és terápiás fogásoknak az együttese,

mely a mozgatószervrendszer visszafordítható működési zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik. A diagnosztika magában foglalja az ízületi mechanika, izomfunkció, szalagok, bőr reflexes reakcióinak vizsgálatát. Segítségével lokalizálni és elemezni tudjuk a végtagi ízületek és a csigolyák területén kialakult mozgás funkciózavarokat. Az analízis alapján különböző fogásokkal mobilizálunk. A kezelést otthon végezhető tornagyakorlatokkal egészítjük ki, ezzel tartós funkciójavulást és fájdalomcsillapítást érhetünk el.

A manuálterápiás vizsgálat alapos, részletekbe menő kikérdezéssel kezdődik, majd minden testtájra kiterjedő fizikális vizsgálattal folytatódik, mely magába foglalja az egész test megtekintését, tapintását, mozgásvizsgálatát. Nagy hangsúlyt kap a szegmentális vizsgálat, de nem maradhat el az izmok és szalagok tesztelése sem.

Fontos, hogy a fizikális vizsgálat eredményeit összehasonlítsuk a gerincről készült képalkotó eljárások eredményeivel. Az egész testet vizsgáljuk és az ok-okozati összefüggéseket figyelembe véve állítjuk fel a diagnózist és határozzuk meg az egyénre szabott terápiát. A vizsgálat után tájékoztatjuk a pácienst az állapotáról és a szükséges kezelésekről. A kezelés során nagyrészt kézzel végzett technikákkal oldjuk az ízületek mozgáskorlátozottságát, az izomzat szükség szerinti lazítása mellett helyreállítjuk a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját, funkcióját, eredeti stabilitását, statikáját, ezáltal csökkentve és megszüntetve a fájdalmat (nyak-, hát- és derékfájdalom). A kezelés után otthon végzendő, aktív gyakorlatokat tanítunk meg a páciensnek, melyek rendszeres végzése javasolt a probléma kiújulásának megelőzése céljából.

A fájdalom múlásával, a mozgás szabadabbá válásával javul a fizikális közérzet és a hangulat is. Bizonyos szédülések és fülzúgások kezelésére is alkalmas.

A manuálterápia orvosok által továbbfejlesztett, tudományos alapokon nyugvó természetes gyógyító módszer. A műfogások tanát, azaz a manuális terápiát tudományos alapokra helyezve alakult ki a diagnosztikus és terápiás módszereket is magába foglaló manuálterápia. Rendelőnkben A. A. Barvincsenko professzor nevéhez fűződő manuálterápiát alkalmazzuk.  A módszert csak felsőfokú szakképesítéssel rendelkező orvosok és gyógytornászok végezhetik.

Fontos, hogy az első megjelenéskor hozza magával a korábbi mozgásszervrendszerével kapcsolatos leleteit, képalkotó felvételeit!

Indikációk:

Kontraindikációk:

Szükséges ruházat:

  • Alsónemű/ fürdőruha

Kezelés időtartama:

  • Első kezelés és vizsgálat: kb. 60 perc
  • Kontrollkezelés: kb. 45 – 60 perc (a kontrollkezelések száma az adott problémától függ)

A DEVELOMED Gyógytorna Stúdió által alkalmazott manuálterápiás módszerek pontos leírásáról (McKenzie módszer, Mulligan manuális terápia, stb.) a weboldal szolgáltatásai között olvashat, de érdeklődhet telefonon is, vagy személyes konzultáció keretében.

Develomed Győr
Develomed Győr

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyógytornász szakembereink és orvosaink bármilyen kérdés esetén állnak rendelkezésére!

Develomed Győr
Develomed Győr
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue