9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

McKenzie módszer

McKENZIE

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere,

melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A McKenzie módszer a Develomed Gyógytorna Stúdióban:

A gyakorlatok egyszerűek, könnyűek, különösebb fizikai megterhelést nem igényelnek, amelyeket a páciensek otthon, egyedül is el tudnak végezni. A hangsúly a szakszerű, pontos kivitelezésen van, ezért elengedhetetlen, hogy a páciens a gyógytornászával gyakorolja be a mozdulatokat. Rendszeresen keresse fel gyógytornászát, hogy állapotának javulását figyelemmel tudja kísérni és annak megfelelő gyakorlatokkal tudja ellátni, valamint meggyőződjön arról, hogy a gyakorlatokat helyesen végzi.

A módszerrel leggyakrabban kezelt betegség a gerincsérv. A gerincsérv a csigolyák közötti porckorong belső állományának kitüremkedését jelenti. A kitüremkedés helyétől és erősségétől függően a tünetek változatos képet mutatnak. Jellemző a derékfájdalom, a farba, combba, lábba kisugárzó fájdalmak, illetve zsibbadás. A nyaki szakaszon kialakult sérv esetén pedig a lapockák területére, a karba kisugárzó fájdalom, zsibbadás jelentkezhet.

Kezelésünk alapeleme a pontos diagnózis felállítása,

ami szisztémás analízis segítségével a fájdalmat előidéző mozgásirány behatárolását célozza. Erre a vizsgálati eredményre építjük az egyénre szabott kezelést.
Célunk a kitüremkedett terület mechanikai úton történő helyretolása. Ehhez egy nagyon egyszerű és könnyen betanulható gyakorlatot tanítunk a páciensnek, amit otthon kell rendszeresen megismételnie. Ennek hatására a fájdalmak „centralizálódnak”, vagyis a végtagoktól a gerinc felé összpontosulnak, ahonnan már sokkal könnyebb megszüntetni őket.

A McKenzie módszer alkalmazási területei:

Develomed Győr
Develomed Győr
Develomed Győr

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyógytornász szakembereink és orvosaink bármilyen kérdés esetén állnak rendelkezésére!

Develomed Győr
Develomed Győr
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue