9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Schroth terápia

Schroth terápia

A Katharina Schroth szerinti 3 dimenziós scoliosis terápia a világon mindenhol ismert és elfogadott.

A háromdimenziós scoliosis terápiát Katharina Schroth fejlesztette ki az 1900-as évek elején. Schroth saját gerincén kísérletezte ki, hogyan tudja gerincferdülését és bordapúpjait korrigálni. Megpróbálta légzés és izom összehúzódás segítségével saját gerincferdülését kiegyenesíteni, így született meg a Schroth Terápia, amelyet napjainkban a tartáshibák, a scoliosis (gerincferdülés) és a Scheuermann betegség háromdimenziós korrekciójára és különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmaznak.

A terápia lényege

A Schroth terápia célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs visszaforgatása középre valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás. A terapeutával megtanult korrekciós helyzetek beépíthetők a hétköznapi életbe, így 24 órán át végezhető a terápia. A gyakorlatokkal a hibás tartás korrekciója, a belső testkép normalizálása a cél.

A Schroth módszer céljai

A növekedés befejezéséig célunk:

Hosszú távú feladataink:

Develomed Győr
Develomed Győr
Gyógytorna Győr
gerincferdülés

A gerincferdülés terápiája mindig egyénre szabott,

hiszen nincs két egyforma gerinc és nincs két egyforma gerincferdülés.A háromdimenziós korrekciót a testhelyzetek görbülethez adaptált megválasztásával, különböző segédeszközökkel, akaratlagos nyújtózással, a megfelelő izmok kontrakciójával és az irányított Forgató légzés technikájával érjük el. A Schroth terápia háromdimenziós megközelítési módja lehetővé teszi a rendkívül tudatos és sikeres konzervatív kezelést 4-5 éves kortól egész életen át. Komplex terápia, mivel életviteli tanácsokkal is ellátja a betegeket és gondot fordít a szív- és érrendszeri, valamint a légző rendszeri tréningre. Eredményessége a tudatos, egyénre szabott korrekción és komplexitásán alapul.

Az óráink speciális kiegészítője a pilates gépeken végzett, egyénre szabott gyakorlatanyag összeállítása, a gerincferdülés korrekciós irányainak maximális figyelembe vételével és korrigálásával!

A Schroth – specifikus gyakorlatokon kívül szükség lehet az egyéni állapotnak megfelelően nyújtó és erősítő gyakorlatokra is, melyeket legalább hetente egy alkalommal, szakképzett gyógytornásszal végzett foglalkozások alatt sajátíthat el a páciens.
Szükséges továbbá olyan, a hétköznapi életben is használható gyakorlatok, testhelyzetek megtanulása, melyek a görbület csökkentésére, fájdalom megszüntetésére irányulnak. Ezekhez szintén gyógytornász segítsége szükséges.
A néhány alkalom alatt elsajátított, személyre szabott tornaprogramot a páciens otthon önállóan végezheti, azonban kontroll szükséges a hibák korrigálására, változatosabb nyújtó és erősítő gyakorlatok tanítására.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyógytornász szakembereink és orvosaink bármilyen kérdés esetén állnak rendelkezésére!

Develomed Győr
Develomed Győr
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue