9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Funkcionális tréning

Funkcionális tréning

A minden ízületre és izomra hatékony edzésforma!

A funkcionális tréning nagyszerűsége abban rejlik, hogy a mindennapi életből vett egyszerű gyakorlatokkal dolgozik. Az emberi alapmozgásokat a tér minden síkjában igyekszik trenírozni. A szelektív izomerősítés helyett, a testet egy komplex egészként kezeli. Ez bizonyítja hatékonyságát is egy hagyományos edzéssel szemben.

A tréning során nem izoláltan erősítünk egy-egy izomcsoportot, hanem arra törekszünk, hogy a mozdulatok során tetőtől-talpig minden izmunkra, ízületünkre hassunk, izomláncokban gondolkodunk. Igen ám, de ahogy a házépítés során is fontos a stabil alap, így a mozgás során is elengedhetetlen a helyes tartás, illetve az aktív core izomzat. Amilyen egyszerű a funkcionális tréning, olyan összetett is.

A core izmok az emberi test legfontosabb izmai, nagy szerepük van a stabilizálásban és a teljesítmény fokozásában is. Fűzőt képezve ölelik körbe testünket.

Fontos, hogy ez a stabilizáló izomcsoport legyen minden mozgásunk alapja, mind a mindennapi mozgásainkban, mind a tréning során, ez által egy kontrollt, védelmet biztosítva gerincünkre, ízületeinkre.

A tréning során nagyon fontos a progresszió, fokozatosság.

A manapság divatos plank challangekkel ellentétben inkább a minőségre törekszünk. Abban a pozícióban érünk el sikerélményeket, – akár eszközökkel spékelve -, amit precízen tudunk kivitelezni, és mivel mindenkinek mások a képességei, személyre szabott gyakorlatokkal dolgozunk.

Ha stabil felületen biztosan mennek a feladatok, akkor megyünk tovább az egyre instabilabb felszínek felé ezzel fokozva egyensúly és koordinációs képességeinket. A statikus gyakorlatokat pedig az egyre dinamikusabb feladatokkal fokozva fejlesztjük állóképességünket.

Felejtsük el a hagyományos felüléseket, sokkal hatékonyabb módszereket tudunk javasolni, hogy a legjobb formánkat hozzuk ki magunkból!

A tréning során rengeteg a kihívás és az izgalom, és megtapasztalható, hogyan javul a gyakorlás által a motoros képességünk és mozgásunk ügyessége felfüggesztéses és instabil felületeken is!

Develomed Győr
Develomed Győr
Funkcionális tréning Győr

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyógytornász szakembereink és orvosaink bármilyen kérdés esetén állnak rendelkezésére!

Develomed Győr
Develomed Győr
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue