9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Nyári hőség ellen – légkondicionáló

NYÁRI HŐSÉG ellen légkondicionáló…….a legtöbbször kellemes, de azért figyeljünk, számos egészségügyi következménye lehet!

Mindenkinek ismerős: forró autóból ki – jéghideg üzletbe be – vagy a munkahelyünkön pont a hátunkra fúj a készülék, először jóleső érzés, de hosszú távon jó ez nekünk?

Nem minden esetben áll módunkban a légkondicionáló berendezés megfelelő beállítása, de ha mégis mi magunk működtetjük, nagyon fontos tisztában lennünk az alapvető használati tudnivalókkal.

 

Milyen betegségek kialakulásért lehet felelős a túlzott klímahasználat?

Fej-és torokfájás, megfázás (túl hideg hőfok miatt), szemgyulladás (a száraz levegő miatt), ízületi gyulladás, mozgásszervi megbetegedések, nyak, hát-és derékproblémák:

  • a leggyakrabban az ülőmunkát végzők számolnak be ezekről a problémákról, melyek ebben a meleg időszakban sok esetben a túl hidegre, vagy rosszul beállított légkondi-berendezésnek tudható be. Ha hosszabb ideig érkezik hideg levegő ugyanarra a testtájékra, a bőrszövetekben romlik a vérellátás, bekötnek az izmok, amit később gyulladás és fájdalom kísérhet.

Ha olyan helyen tartózkodunk huzamosabb ideig, ahol nem tudjuk megszüntetni a folyamatos hűvös légáramlást, és ezt előre tudjuk, mindenképpen vigyünk magunkkal egy vékony kardigánt, vagy takarót, hogy eltakarhassuk az erre érzékeny testfelületeket.

Egyaránt fontos dolog a berendezések szigorú időszakos karbantartása a szűrők cseréjével, hiszen elmulasztásuk esetén elszaporodhatnak belül a baktériumok és a gombák, így esetleges allergiás reakciók megjelenésével is számolhatunk.

A leglényegesebb szabály: a külső és a belső hőmérséklet különbsége ne legyen több 5-8 foknál!

Végül: a túl száraz levegő elkerülése végett használjunk párásítót, és szemcseppet, a szem megfelelő ápolására.

Jó egészséget kívánunk a forró nyári napokon is!

Develomed Gyógytorna Stúdió

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue