9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

A megfelelő íróasztal kiválasztása iskoláskorú gyermekeknek

Gyermek íróasztal

Jóval a tanévkezdés előtt el kell gondolkodnunk, mi mindenre lesz szüksége gyermekünknek. A tanszer és iskolatáska vásárláson túl a megfelelő íróasztal kiválasztása is lényeges, mivel az otthoni tanulás elengedhetetlen eszköze.

A legjobb megoldás az ergonómikus íróasztal és az ergonómikus szék, melyek legfőbb előnye, hogy a gyermek testnövekedésével egyidejűleg a kívánt magasságra állíthatóak.
Az ergonómikus asztal magassága és asztallapja is állítható. Az asztallap dőlésszögének beállítása elősegíti, hogy a gyermek a széken ülve ne görnyedjen az asztal fölé, hanem egyenes testtartással tanulhasson.
Az ergonómikus szék ülésmélysége, magassága és háttámlája is állítható, mely szintén hozzájárul a helyes testtartás megőrzéséhez. A széknél fontos szempont a magasság állíthatósága, mivel nagyon lényeges, hogy a gyermek lába leérjen a talajra ülés közben (a talp teljesen érintse a talajt).


Az iskolakezdés nehéz lehet a kisgyermekek számára, mivel az óvodás időszak alatt több mozgáshoz voltak szokva. Az iskolába kerüléssel azonban alkalmazkodniuk kell a szinte egész napos üléshez, a mozgásra kevesebb idejük jut.
A helyes testtartás megőrzését szolgáló bútorok mellett a szülőknek figyelmet kell fordítani a gyerekek rendszeres testmozgására is.

 

 

 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue