9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Mászófal és falmászás

A mászófal és falmászás hatékonysága

Új trend gerincegyenesítésre, gerincferdülésre (scoliosis), hanyagtartásra és sok egyéb másra, kicsiknek és nagyoknak!

Manapság hazánkban is egyre több mozgáscentrumban és játszóházban találkozhatunk falmászós teremmel vagy mászófallal, egyes országokban pedig már speciális terápiaként is alkalmazzák ezt a mozgásformát sajátos nevelési igényű illetve gerincproblémával küzdő gyermekeknél.

Keressük hát a mászófalas lehetőségeket akár városon belül, akár természetes közegben, ahol léteznek kifejezetten mászásra kijelölt és kapaszkodókkal felszerelt helyszínek. Használjuk ezeket bátran és rendszeresen, azonban tartási rendellenesség, vagy gerincferdülés esetén mindenképpen kérjünk ki szakgyógytornász véleményét az egyénre szabható fejlesztő gyakorlatokról a hát és törzsizomzat megfelelő erősítésére, kezelésére.

Mire és miért nagyon jó a mászás, és miért érdemes már kisgyerekkorban elkezdeni?

A mászás nem csupán a fizikai erőnlétre és izomzatra, hanem az értelmi, szellemi fejlődésre is kitűnően hat (kognitív és személyiségformáló hatások), kívül-belül és tetőtől talpig!

Nézzük röviden pontról-pontra a leglényegesebb hatásokat:

1/ növeli az állóképességet

2/ észrevétlenül és nagyban erősíti, nyújtja a gerinc, a törzs, a láb és a kar izmait, formálja az alakot

3/ a talpizmok feszített igénybevételével segít a lúdtalp problémáján

4/ mászáskor elengedhetetlen a szellemi és fizikai képességek, valamint a kezek és lábak összehangolása, a szem-kéz koordináció, így a koncentrációs képesség, a problémamegoldó készség és a kitartás is hatékonyan fejlődik

5/ a mászás fejleszti a döntésképességet, megismerhetjük a határainkat és testi képességeinket, tudatosan fejleszthetjük azokat

6/ nagyszerű pszichés terápia, figyelemelterelő, kifejezett hatékony a szorongás leküzdésére, rendkívül jók a visszajelzések tanulás, vagy viselkedészavaros gyerekek esetében!

A falmászás nem a legkönnyebben elsajátítható mozgásforma.

Természetesen felnőttkorban is elkezdhető, azonban minél előbb próbáljuk ki, annál könnyebben vehetjük az akadályokat és tapasztalhatjuk meg a magabiztosság érzését, amit az élet más egyéb területein is bevethetünk és eredményesen hasznosíthatunk!

 

 

Kérdezzen bizalommal!

Develomed Gyógytorna Stúdió

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue