9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

A babajátékok tudatos választásának fontossága

Heti témánk: a babajátékok tudatos választásának fontossága

A kisbabák mozgásfejlődését és egyéb képességeinek erősítését időben és tudatosan érdemes segítenünk, hiszen ebben a pici korban alapozódik meg például a finommotorikai fejlődése, ami a későbbiekben a kézügyességéhez, a rajzoláshoz és az íráshoz is elengedhetetlen lesz. A baba hallásfejlesztése, valamint egyensúlyérzékének és vizuális képességeinek erősítése ugyanolyan fontossággal bír, nem beszélve az izomzat és a mozgásformák ezekkel egyidőben történő megfelelő összehangolásáról.

A mai kor játékpiacán megszámlálhatatlan termék áll a szülők rendelkezésére, figyeljünk azonban a minőségre és mindig egyfajta kitűzött céllal próbáljunk meg vásárolni.

Gyermekszakgyógytornászként ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi szempontokkal és hasznos játékötletekkel:

1/ A színesebbnél-színesebb játszószőnyegek nemcsak a baba vizuális élményvilágát gazdagítják, de erősítik a motorikus készséget, valamint a hát, a váll és a karok izomzatát is. A kínálatban újdonságnak számít a vízzel feltölthető játékszőnyeg-verzió, amiben a víz és mozgás hatására helyzetükből kimozduló kis halacskák vagy egyéb cukiságok garantáltan lekötik a baba figyelmét, és a lehető legnagyobb aktivitásra serkenthetik őt.

2/ A billenő ülőke és forgótölcsér is újdonság lehet még sok szülő számára, használatával a baba egyensúlyérzékelését és koncentrációját erősíthetjük.

3/ A finommotorikát fejlesztő játékok közé tartozik az építőkockák és építőjátékok nagy zöme, mivel itt minden esetben kisebb-nagyobb elemek összeillesztéséről van szó. A csoportképen is látható készségfejlesztő kocka komplex megoldásban különböző technikákat tömörít egybe, a csemeténket minden bizonnyal leköti egy jó időre, mire a formákat és színeket felfogja, értelmezi és helyre rakja a feladatsorban.

4/ Mivel a mozgásfejlesztés az értelmi fejlődés alapja, a leglényegesebb feladatunk az erre való odafigyelés. A kisgyermekek a saját tapasztalataikból tanulnak leginkább, ezért mindenképpen biztosítsuk számukra önmaguk és a környezetük felfedezésének lehetőségét a lehető legváltozatosabb módon!

Ha kérdés merülne fel a kisbaba vagy kisgyermek mozgásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Jó egészséget kívánunk Mindenkinek!

 

Develomed Gyógytorna Stúdió

 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue