9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.
Mckenzie módszer Győr

Gerincsérv hatékony kezelése a McKenzie módszer segítségével!

Borzasztó fájdalom és nehéz mozgás. Röviden e két jellemzővel lehetne leginkább leírni, mivel is jár az, ha az embernek gerincsérve van. Rendszerint az ellenségének sem kívánja az érintett amit ilyenkor átél és bármit megtenne néhány nyugodt, fájdalommentes percért. Nos, a jó hír az, hogy létezik megoldás! Ismerje meg a McKenzie módszert!

Mi is az a McKenzie módszer?

Ez az eljárás gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki, mára pedig világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. A benne foglalt gyakorlatok nagyon egyszerűek, könnyűek, különösebb fizikai megterhelést nem igényelnek, így később otthon, egyedül is el tudja végezni azokat. Ám az mindenképpen elengedhetetlen, hogy gyógytornász segítségével gyakorolja be a mozdulatokat.

Mit jelent a gerincsérv?

E módszerrel leggyakrabban kezelt betegség a gerincsérv vagy más néven porckorongsérv. Ez akkor alakul ki, ha a csigolyák közötti porckorong belső állománya kitüremkedik. Tünete lehet a derékfájdalom, a farba, combba, lábba kisugárzó fájdalmak, illetve zsibbadás is, de kisugározhat a kellemetlen érzés a lapockák, karok területére is.

Mi történik, mikor ellátogat hozzánk?

Kezelésünk alapeleme a pontos diagnózis felállítása, ami szisztémás analízis segítségével a fájdalmat előidéző mozgásirány behatárolását célozza. Erre a vizsgálati eredményre építjük az egyénre szabott kezelést. Célunk a kitüremkedett terület mechanikai úton történő helyretolása. Ehhez egy nagyon egyszerű és könnyen betanulható gyakorlatot tanítunk a páciensnek, amit otthon kell rendszeresen megismételnie. Ennek hatására a fájdalmak „centralizálódnak”, vagyis a végtagoktól a gerinc felé összpontosulnak, ahonnan már sokkal könnyebb megszüntetni őket. Fontos, hogy ebben a stádiumban a kezelés nem zárul le, ugyanis ha megszűnt a fájdalom, a következő lépés a gerinc stabilitásának mobilitásának és funkciójának helyreállítása. Ez elengedhetetlen a fájdalommentes mindennapokhoz. Ehhez is minden eszköz és módszer megtalálható nálunk, legyen az például core stabilizáció, rehab pilates vagy akár jóga.

Ha Ön is hasonló problémákkal küzd, keressen minket bizalommal!

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue