9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Fitmummy posztnatális tréning: a szülés utáni hasizom regenerációja

Fitmummy posztnatális tréning: a szülés utáni hasizom regenerációja

A Fitmummy Posztnatális Tréning egy komplexen összeállított, 3 lépcsőből álló tréningprogram, melyet kifejezetten a várandósság és a szülés utáni hasizom regenerációjára fejlesztettek ki. Megtanítja a mély hasizmok, gátizmok aktiválását, és a légzőmunkával való együttműködésüket. Hatékonyan kezelhető a szétnyílt hasizom következtében kialakuló has és derék-illetve medencetáji fájdalom is.

A várandósság során a magzat növekedésével párhuzamban a belső szervek átrendeződnek, a rekeszizom felnyomódik a mellüreg irányába, ezáltal megváltozik a légzésminta, illetve a hasfalnak tágulnia kell, így elegendő helyet engedve a babának. Ennek következtében a hasfalat felépítő izmokat behálózó, azokat összekötő fasciális hálózatnak, kötőszövetnek nyúlnia kell, és a megnyúlás következtében a hasűri, kismedencei szervek átrendeződnek.

A szülés utáni regeneráció természetes módon zajlik, azonban sok esetben szükség lehet a folyamat felgyorsítására a speciális szülés utáni rehabilitációs tréninggel. A szülés utáni rehabilitációs torna nem csupán hasizom szétnyílás esetén lehet hasznos, hanem a sportba való visszatérés előkészítésére is.

Amennyiben az alábbi tüneteket észleled, lehetséges, hogy hasizom szétválásod van:

– bizonyos mozdulatoknál a köldök körüli rész, vagy egy hosszanti sávban (a szeméremcsontot és a szegycsontot összekötő vonatban) a has előemelkedik, kidudorodik (pl. hasprésnél, köhögésnél, tüsszentésnél, felülésnél)

– a has egésze kidomborodik, hasonlóképp, mit a várandósság elején (akár edzés, diéta ellenére is elődomborodik a has)

– a has alsó, köldök alatti része kidomborodik, előesik (kötényhas) – előrehajolásnál, a földről való tárgy (pl. mózeskosár) emelésénél előre esik a has, olyan érzés áll fenn, mintha „kiesnél a hasadon”

– tüsszentés, köhögés hatására elcseppen a vizelet – bizonyos mozdulatokra fokozódó, vagy akár folyamatosan fennálló, nagyobb területre kiterjedő, vagy egy-egy pontban jelentkező deréktáji fájdalom

Mikor lehet még szükség a speciális tréningre?

– rectus diastasis = szétnyílt hasizom – stressz inkontinencia

– húgyhólyag és méhsüllyedés

– deréktáji, medencetáji fájdalom

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue