9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

5 alapvető élelmiszer csontozatunk erősítésére – Ön melyiket fogyasztja?

5 alapvető élelmiszer csontozatunk erősítésére – Ön melyiket fogyasztja?

És mire kell figyelnünk harminc éves kor felett?

A megfelelő táplálkozás kiemelkedő fontosságú az egészségünk őrzésére, azonban egy bizonyos kor után már csontjaink fokozott erősítésére is kiemelten figyelnünk kell a természetes csontritkulás miatt, illetve ellensúlyozása érdekében. A vitaminok közül 3 kulcsfontosságú csontjaink egészségéhez. A kalcium a csontozat szerkezetét táplálja, azonban D-vitamin hiányában nem képes megfelelően beépülni a csontszövetbe. A K-vitamin szerepe a csontképző folyamatokban kimagasló, hiánya kalciumvesztéshez vezet.

Íme 5 „szuperétel” csontjaink fejlődéséhez:

  1. Magvak, olajos magvak (gabonafélék, hüvelyesek, dió, mandula, tökmag, szezám, napraforgó, stb) és ezek kisajtolt olajai (mákolaj, tökmagolaj, lenmagolaj, dióolaj, stb): magas a magnéziumtartalmuk, ami szintén fontos a csontok egészségéhez.
  2. Dió: Omega-3 zsírsavban gazdag csonthéjas, hozzájárul a folyamatos csontképződéshez, segít a csonttörések megelőzésében.
  3. Zöld levelű zöldségek (spenót, különféle saláták, sóska, káposzta,stb): gazdag kalcium és K-vitamin források, fogyasztásuk nyersen, vagy párolva javasolt.
  4. Sajt és joghurt készítmények: a joghurt kalciumban és D-vitaminban gazdag, a sajtok már kis mennyiségben fedezhetik szervezetünk kalcium-szükségletét.
  5. Halak (ponty, keszeg, lazac, szardínia, tonhal, stb): a lazac az egyik legjobb D-vitamin forrás, már 100 gr fedezi napi szükségletünk 90 százalékát. A halak mindegyike bővelkedik ásványi anyagokban, gazdag proteinben, kalcium, és D-vitaminban, Omega-3 zsírsavban.

Kérjük tekintse meg weboldalunk érdekes cikkeit, és várjuk Önt is szeretettel gyógytorna stúdiónkban, ahol megtalálhatja egyénre szabott mozgásformáját, és életmódbeli tanácsokért is a legnagyobb bizalommal fordulhat hozzánk!

Foglaljon időpontot, hívjon minket!

 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue