9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Ünnepi készülődés

Hogyan könnyítsük meg?

…már régen kész az adventi koszorú, Mikulás is pipálva, járjuk a vásárokat, üzleteket és igyekszünk senkit sem lefelejteni a karácsonyi ajándékos-listáról……aztán a többi készülődés: bevásárlás a karácsonyi menühöz, a süteményekhez…hány nap is maradt még karácsonyig?….akkor talán belefér még a függönymosás is, ha már az ablak tiszta,….de ágyneműt mindenképpen mosunk, vasalunk, húzunk…és persze a teljes takarítás sem maradhat ki….és még az ünnepi dekorációt is fel kell rakni…és a fa becipelése…..díszítés…hihetetlen mennyi mindenre kell gondolni, ugye ismerős?

…És mennyi negatív hatás éri mindeközben a testünket, ebben a gyönyörű időszakban…

Ahhoz, hogy a karácsony úgy sikerüljön, ahogy megálmodjuk, a készülődéshez bizony megfelelő tervet kell készíteni, azonban lélekben és testben is rá kell hangolódnunk a feladatokra! Fontos, hogy végig tudatosak maradjunk, hiszen megszámlálhatatlan mennyiségű testhelyzetet kell váltanunk, mire végre meggyújthatjuk azokat a csillagszórókat!

 

Ilyenek:

  • a megszokottnál több cipekedés, gyakoribb idegeskedés
  • kényelmetlen testhelyzetek, hosszú ideig egy helyben állás
  • hajolgatás, guggolás, nagyobb súlyok emelése, pihenés elmulasztása…

Nagyon sok dologra kell ilyenkor figyelnünk – tudjuk jól -, azonban mégis próbáljunk meg törekedni saját testünk óvására, ehhez szeretnénk néhány ötletet megosztani, példaként:

1/ Emeléskor a térdünket hajlítva közelítsük meg az emelendő dolgot, próbáljuk derekunkat és törzsünket egyenesen megtartani és ügyeljünk arra is, hogy emelés közben ne fordítsuk el a csípőnket! Ehhez segítség lehet, ha egyenesen szembefordulunk azzal a dologgal, amit emelni készülünk.

2/ Igyekezzünk hosszú nyelű takarítóeszközöket beszerezni és használni, próbáljuk elkerülni a hajolgatást, inkább a térdünket hajlítsuk be, ha hajolni kell mégis valamiért.

3/ Használjunk bátran segédeszközt, például fellépőt, ülőpárnát, vagy akár hevedert a hátunk egyenesen tartásához (gyógyászati szakboltokban beszerezhető tartásjavító eszközök).

4/ Munka közben álljunk meg gyakran, lazítsunk, nyújtózkodjunk, sétáljunk!

A nyújtózkodás nagyon fontos és hasznos dolog, nagy előnye, hogy elvégezhető a felső konyhaszekrénynek, vagy akár a fürdőszobaajtónak támaszkodva! Ha el tudjuk érni, hogy fél óránként 1 perc nyújtás eszünkbe jut és azt el is végezzük, már ezzel nagyon sokat javíthatunk testünk általános állapotán!

Ezúton kívánunk örömteli ünnepi készülődést minden kedves olvasónknak, kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Develomed Gyógytorna Stúdió

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue