9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Szupinált, azaz supinált

Manapság egyre inkább elterjedő kifejezés a kisgyerekesek körében, és nagyon sok kérdés is érkezik a témával kapcsolatosan a gyógytorna stúdiónk gyógytornászaihoz.

Íme egy kis magyarázat a szupinált, azaz supinált cipők elnevezéshez és a működési elvvel kapcsolatban:

A kisbabák bokája természetes felépítésből adódóan befelé dől, ezért a járástanulás kezdetén mindenképpen célszerű olyan első cipőcskét választani, aminek erős kérge és szára jól megtartja a bokarészt. Ha a baba bokájának dőlésszöge meghaladja a 10 fokot, akkor szoktunk ortopéd illetve supinált cipő vásárlására javaslatot tenni.

Amennyiben az ortopéd orvos úgy ítéli meg, hogy a sarokcsont korrekciójára nem elég az egyébként jól kiválasztott – erősített, magasított kéreggel ellátott- cipő, akkor a sarok kifele döntését eredményező supináló lábbeli viselését fogja javasolni.

A supinált cipő lényegében abban különbözik egy normálnak mondott cipőtől, hogy a hátsó talpi részhez egy sarokék kerül, ezáltal a sarokrész kissé kifelé dől, így a gyermek bokája nem képes bedőlt állapotba kerülni.

Supinált cipő vásárlása előtt, illetve a kisgyermek kisebb, vagy nagyobb mértékű lábdeformitása esetén mindenképpen tanácsos felkeresni egy ortopéd szakorvost!

A témával kapcsolatban tekintse meg az alábbi oldalunkat és ha kérdése van, sok szeretettel állunk rendelkezésére!

https://develomed.hu/egyeb/a-tipego-baba-es-a-cipo/

Develomed Gyógytorna Stúdió

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue