9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Nyaki gerincfájdalmak

Akár gyulladásos, akár mechanikus, a nyaki fájdalommal nagyon nehéz együtt élni.

Gerincoszlopunk nyaki szakaszának rengeteg feladata van, biztosítja a fej tartását, védi a nyaki ereket, az idegeket, izmokat és a gerincvelőt, a nyak a gerincoszlop leggyakrabban használt és legmozgékonyabb, ezzel egyidejűleg elég sérülékeny szakasza.

Manapság csaknem minden felnőtt találkozik a hétköznapi életben hirtelen kialakuló, vagy fokozottan krónikussá váló nyaki fájdalmakkal, melyeket összefoglaló néven cervikális szindrómának nevezünk, lássuk a leggyakoribb okokat:

  • rossz testtartás miatt befeszült, vagy legyengült nyaki támasztó izmok
  • kényelmetlen alváshelyzet
  • feszültség, lelki okok
  • rossz párnahasználat
  • megterhelő, nem megfelelően kiválasztott edzésforma
  • izomgörcsök
  • nyakcsigolyák elcsúszása, kopása, porckorong-kopás, porckorong-sérv
  • reumás betegség
  • baleset (stb)

Amennyiben a nyaki fájdalmak a karokba vagy a fej hátsó részébe is kisugároznak, fájdalmat vagy zsibbadást, akár hallás-vagy nyelési zavarokat idézve elő, akkor már tünet-együttesről beszélhetünk, melyre komoly kivizsgálás és terápiás kezelés megkezdése indokolt.

Az állapotfelmérést követően, a DEVELOMED Gyógytorna Stúdió különböző kezelési módszerekkel és manuális terápiákkal képes orvosolni az azonosított nyaki gerincfájdalmat, egyedülálló, illetve kombinált kezeléssel, szükség szerint.

A manuális terápiás kezelés során a gyógytornász olyan húzó-nyomó-toló fogássorozatok alkalmaz a gerincoszlopon, illetve ízületeken, mellyel optimalizálja a gerinc és az izmok helyes működését. A kezelés folyamán kiemelkedő fontosságú a páciens megfelelő pszichés állapota és szoros együttműködése.

A rossz alváshelyzet vagy testtartás miatt hirtelen bemerevedett nyak fájdalmat a következő módszerekkel próbálhatjuk házilag enyhíteni:

– izomgörcs enyhítésére kifejlesztett krémek, vérkeringést fokozó illóolajos bázisolajok helyi használata

– az izom óvatos masszázzsal történő lazítása, melegvíz-fürdő

– a nyakat megtámasztó terápiás gyógypárna használata

– a nyak óvatos tornáztatása (a megfelelő gyakorlatokhoz azonban szükség lehet gyógytornász véleményének előzetes kikérésére)

Kapcsolódó témák:

gerinc, gerincfájdalom, nyaki fájdalom, hátfájás, kisugárzó fájdalom, testtartás, energizált tartás, gerincsérv, porckorong, végtag fájdalom, gyógytorna Győr, fizioterápia, ortopédiai szolgáltatás Győrben, rehabilitáció, gyógyterápia, McKenzie módszer, Schroth terápia, kineziotape, manuálterápia, manuális terápia

További érdekességekért kattintson ide:

https://develomed.hu/preventiv-gerinctrening/

https://develomed.hu/mckenzie-modszer/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue