9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Mi is az a köpölyözés?

Köpölyözés

Ennek a fantasztikus technikának az eredete igen messzire nyúlik vissza. Időszámításunk után 281-361 körül a Csin dinasztia idején egy alkimista orvos könyvet írt, melyben a köpölyözést állati szarv felmelegítéssel végezte. Ahogy felfedezték őseink a tüzet, rájöttek arra, hogy a felforrósított szarv segítségével tudják csillapítani fájdalmaikat.

Azért napjainkban szerencsére már se tüzet, se szarvat nem használunk a köpölyözés során, azonban az eljárás most is nyomot hagy a bőrünkön, persze utána lehet mentegetőzni, hogy mi is történt velünk. A 2016-os riói olimpia óta a sportolók körében is egyre népszerűbb lett ez az eszköz. Első ránézésre mindenki csak találgathatott, hogy miért is vannak tele a sportolók lila foltokkal, mik azok a korong-formák, csak nem egy új dopping-féle? Dopping vagy sem, elismert tény, a köpölyözés nagyon sok pozitív hatást tudhat magáénak.

Az eljárás hatásmechanizmusa:

A köpölyözés helyileg és reflexes úton fejti ki hatását. A köpölyt manapság harang alakú buraként vagy üvegcsészeként kell elképzelnünk. Az eszközöket a testünket behálózó meridiánok, vagy a nyugati orvoslásban elterjedt fascia láncok különböző pontjain helyezik el. Régen a hagyományos bambusz-, kerámia- vagy üvegköpöly belsejét alkoholos kendővel törölték át, majd láng felett elhúzva, hirtelen mozdulattal a bőrre helyezték. A fellobbanó tűz az oxigén utánpótlás hiányában azonnal elalszik, és vákuumos szívó hatás keletkezik. Manapság a vákuumot kevésbé ijesztő eszközök segítségével érjük el.

A köpöly maximum 10-15 percig marad a bőrön, használhatjuk statikus helyzetben, de mozgás közben is kiválóan alkalmazható. Hatására a kezelt területen vérbőség alakul ki, a köpöly alatt a bőr kimagaslik és élénkpiros lesz.

Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és ezzel több oxigén áramlik, a kötőszövetekből az ott felhalmozódott salakanyagok felszabadulnak és a vese irányába távoznak. Az eljárás serkenti tehát a keringést, az anyagcserét és persze a gyógyulási folyamatokat.

Kiválóan alkalmazható beszűkült ízületek, fájó izomcsomók, rövidült izmok, hegek, különböző fasciás, kötőszövet eredetű problémák esetén.

 

Bár manapság már nem tűzzel zsonglőrködünk, és nem állati szarvat használunk, azért ugyanolyan jó hatékonysággal dolgozunk, mint a hagyományos kínai medicinában.

Ha szeretné kipróbálni, vagy kérdése van a kezeléssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió

A cikk szerzője: Pálinkás Anett

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue