9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Kelemen Enikő

Develomed Győr
Develomed Győr

Kelemen Enikő gyógytornász-fizioterapeuta

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ:

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat 2021-ben. Gyerekkorom óta nagy szerepet játszik az életemben a sport és a mozgás. Mindig is tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Azonban szerettem volna olyan szakmát választani, amely során segíthetek másoknak. A gimnáziumi éveim alatt magam is jártam gyógytornászhoz és megtapasztalhattam, hogy ez az a hivatás, amit kerestem. A gyógytornász szakma lehetővé teszi számomra, hogy aktívan részt vegyek az emberek egészségi állapotának javításában, a fájdalom enyhítésében és gyógyulás elérésében. Az a lehetőség, hogy segíthetek az embereknek, hogy aktív életet éljenek, a mozgásszervi problémáikat kezeljék, és megtanulják, hogyan érhetik el a testi, és akár lelki egészségüket, minden nap inspirál.

Fő érdeklődési területeim a gerincferdülés, a hanyagtartás, a degeneratív gerincproblémák, az ízületi fájdalmak kezelése, a különböző sérülések utáni rehabilitáció, és nem utolsó sorban a prevenció.

A mozgásterápia mellett az általam alkalmazott módszerek közé tartoznak manuális technikák is, és kiegészítő terápiás eszközöket is használok, amelyek segítenek a fájdalom enyhítésében, az ízületek, az izmok, a kötőszövet mobilizálásában, valamint az optimális testtartás és mozgások elérésében. 

Minden egyes páciensnél korosztálytól függetlenül kiemelt figyelmet fordítok az egyéni szükségletekre és célokra. Nagyon fontos számomra a betegoktatás és a prevenció. Szeretném, ha a páciensek megértenék a kezelések céljait és menetét, valamint megtanulnák, hogyan tudnak aktívan hozzájárulni a saját gyógyulásukhoz. Ezért részletesen tájékoztatom őket a kezelési folyamatokról, és tanácsokkal látom el őket a mindennapi tevékenységeikhez is, hogy hosszútávon megőrizzék egészségüket.

A gyógytornász szakma elengedhetetlen része, hogy szakmai tudásomat folyamatosan bővítsem. Ennek érdekében sokrétű továbbképzéseken és előadásokon veszek részt, hogy kezeléseim során mindig minőségi ellátást biztosíthassak a pácienseimnek.

Végzettségek:

Végzettségek:

2019. Kinesio-tape alaptanfolyam és haladó (Oriolus-med)

2020.  Funkciónális fascia tréning (Feövenyessy Medical Fitness Akadémia)

2020. Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában (Feövenyessy Medical Fitness Akadémia)

2021. SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban (Feövenyessy Medical Fitness Akadémia)

2021. Ízületi és lágyrész mobilizáció Dr Terrier szerint I., II., III.

2022. Neuroplaszticitás és mozgásterápia workshop (Feövenyessy Medical Fitness Akadémia)

2023. Fascial Manipulation by Stecco Level 1, Level 2

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue