9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Hogyan enyhítsük hátfájdalmunkat?

Sokan nem gondolunk rá, pedig testünk vázának és gerincünknek a napi karbantartása kötelező feladatunk! Csupán napi néhány perccel sokat segíthetünk magunkon!

Hátunk és gerincünk jó egészségéhez nagyon fontos az ágyéki, hasi és combizmok karbantartása is, ehhez adunk pár nagyon egyszerűen elvégezhető feladatsort az alábbiakban:

1. Az ágyéki izmok erősítése és lazítása – csípőemelés:

Kiindulóhelyzet: hátonfekvés, karok nyújtva a törzs mellett, térdek hajlítva, talpak a földön

Végrehajtás: megfeszített farizmokkal emeljük meg a medencénket a talajról amilyen magasra tudjuk, közben mélyen szívjuk be a levegőt. Az elért véghelyzetet kicsit tartsuk meg, majd lassan engedjük vissza a medencénket, miközben kifújjuk a levegőt.
Feladat ismétlése: 3 x 10 emelés

2. A hát homorítása és domborítása négykézláb:

Kiindulóhelyzet: négykézláb a talajon

Végrehajtás: lassan engedjük le a derekunkat, hátunkat homorítsuk és tartsuk ezt a pozíciót 5-6 másodpercig, majd domborítsuk fel a hátunkat ugyanilyen lassan és tartsuk meg ezt a helyzetet ugyanennyi ideig.
Feladat ismétlése: 8 – 10 kör

  1. Nyújtás négykézláb:

Kiindulóhelyzet: négykézláb a talajon

Végrehajtás: vegyünk mély levegőt és kifújva csúsztassuk előre a kezeinket, amilyen messze csak tudjuk, miközben megtartjuk combjaink függőlegesen helyzetét. Pár másodperc múlva térjünk vissza az eredeti pozícióba belégzés közben.
Feladat ismétlése: 8 – 10 kör

  1. Faltámasz-gyakorlat: combizom erősítés

Kiindulóhelyzet: enyhén behajlított térdekkel hátunkkal-és derekunkkal támaszkodjunk a falnak, vagy egy ajtónak, karokat tartsuk lazán a törzs mellett, nyújtott könyökkel

Végrehajtás: tartsa meg ezt a pozíciót, erőfeszítés nélkül, 10-20 másodpercig.

Feladat ismétlése: 2-3x

  1. Combnyújtás:Kiindulóhelyzet: hátonfekvés, tarkó és derék a földhöz szorítva, fenék a falhoz támasztva, lábak a falfelülethez simítva, térdek nyújtva, talpak felfelé néznekVégrehajtás: nyomjuk a sarkunkat a falhoz és feszítsük meg a lábunkat derékemeléssel, a tarkónkat tartsuk meg a földön.

Feladat ismétlése: 6x 10 másodperc

  1. Hasizom-gyakorlat:

Kiindulóhelyzet: hátonfekvésben térdek hajlítva, talpak a talajon, karok egyenesen előre tartva a térdek mellett, tenyérrel lefele

Végrehajtása: belégzéskor kicsit emeljük meg a törzsünket és vállainkat, majd kilégzéskor érkezzünk vissza a kiindulási helyzetbe.

Feladat ismétlése: 10-20x

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!

Az egyes gyakorlatok ismétléseinek száma jelzésértékűek, egyéni szinten kell kezelni ezeket, semmilyen körülmények között nem szabad „kényszeríteni” a feladatsorokat!

Ha kérdés merül fel, vagy mozgásszervi problémái, fájdalmai vannak, mindenképpen forduljon orvoshoz, vagy szakemberhez, gyógytornászhoz!

A Develomed Gyógytorna Stúdió szakemberei készséggel állnak rendelkezésre, hívjon minket bizalommal!

Gyógyulás és egészségmegőrzés szakértelemmel!

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue