9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Helyes testtartás a hétköznapokban

Gyógytorna stúdiónk nyújtó és mobilizáló gyakorlatokkal megfelelő segítséget tud nyújtani a tartáshibák korrigálásában, észben kell tartani, hogy a helyes testtartás igenis megtanulható, és sosem késő elkezdeni! Gyógytorna szolgáltatások minden korosztály részére Győr Nádorvárosban, gyógyterápia, McKenzie módszer, manuálterápia....

A legtöbb ember nem igazán figyel erre …… pedig álldogálni a buszmegállóban, egyáltalán nem mindegy, hogyan tesszük!

A testtartásunk megítéléséhez megkérdezhetjük embertársainkat, de észlelhetjük saját magunkat is.

Mindenképpen figyeljük testünket és a kialakult szokásainkat!

Egyenesnek érezzük a hátunkat? Mellkasunk előredomborodik? A medencecsontunkat hogyan tartjuk? Lábfejünk kifelé áll? Vállaink hol helyezkednek el a testünkhöz képest? És a nyakunkkal mi történik? Ha csak egy említett testrésznek rossz a tartása, kihatással van az összes többire, és testünk megfelelő működéséhez szükség van kiegyensúlyozottságra!

A következő 3 egyszerű gondolattal már napi szinten sokat tehetünk saját testtartásunkért, és nem kerül se pénzünkbe, se időnkbe:

1/ Képzeljünk el egy vékony fonalat a fejünk búbjából kiindulva, amit folyamatosan és gyengéden húz valami a plafon, vagy a felhők felé, és hagyjuk testünket elmozdulni ebbe a képzelet-mozdulatsorba! Egy idő után rá fogunk érezni a különbségre.

2/ Gyaloglás közben próbáljunk meg egy képzeletbeli könyvet egyensúlyozni a fejünk tetején! Meglátjuk majd, nem is olyan nehéz!

3/ Ha hirtelen ránk tör az érzés, hogy elfáradt a hátunk, vagy a nyakunk, derekunk, szinte biztosan szükséges hirtelen változtatnunk egy kicsit a testtartásunkon. Találjunk ki és társítsunk ezekhez a pillanatokhoz 1 db konkrét tárgyat vagy egy színt, (például 1 kilincset vagy a narancssárga színt), és mindig kössük össze ezeket gondolati szinten. Tapasztalni fogjuk majd idővel, hogy egy idő után minden kilincs arra késztet minket, hogy kihúzzuk magunkat, és a narancsok előtt is haptákba állunk majd! J

Gyógytorna stúdiónk nyújtó és mobilizáló gyakorlatokkal megfelelő segítséget tud nyújtani a tartáshibák korrigálásában, észben kell tartani, hogy a helyes testtartás igenis megtanulható, és sosem késő elkezdeni!

Amennyiben szeretne bejelentkezni egy konzultációra, szívesen állunk rendelkezésére !

Kapcsolódó témák:

gerincfájdalom, nyaki fájdalom, hátfájás, kisugárzó fájdalom, testtartás, energizált tartás, gerincsérv, porckorong, végtag fájdalom, gyógytorna Győr, ortopédiai szolgáltatás Győr Nádorvárosban, gyógyterápia, McKenzie módszer, Schroth terápia, kineziotape, manuálterápia, manuális terápia

További érdekességekért kattintson ide:

https://develomed.hu/preventiv-gerinctrening/

https://develomed.hu/mckenzie-modszer/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue