9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Én és a fűzőm

ÉN és a FŰZŐM (avagy: közös harcunk kezdete a hátam kiegyenesítéséért)

A serdülőkori gerincferdülés esetén néha elkerülhetetlen a fűző (korzett) viselése, amit a kamaszok zöme – tudjuk – elkeseredett arckifejezéssel vesz tudomásul, teljesen érthetően. A korzett viselése sokszor kellemetlennek tűnik, és az is. A lényeg azonban, hogy nem szabad megijedni és feladni, a végeredmény a fontos!!!

Íme, egy kis előzetes útmutató, hogy mire készülj! A fűzőkészítőd pedig részletes elmondja majd a személyes találkozásotok folyamán, hogyan kerülhettek a korzettel igazán szoros barátságba 🙂

Ruházat: a szoktatás időszakára szükséged lesz egy testhez simuló, rövid ujjas pólóra – lehetőleg oldalvarrás nélkülire -, ezt fogod a fűző alatt viselni. Ujjatlan trikó nem javasolt.

Kezdetben olyan nacit hordj – itt főként a lányokra gondolunk -, amit derékban rá tudsz húzni a fűzőre és össze is ér rajta.

Keresd elő a kedvenc felsőid közül azt, amit szívesen hordanál a fűződ felett, de direkt erre a célra vásárolhatsz is egy trendi darabot a kedvenc butikodban, persze csak ha pénztárcád engedi.

Ha mindez megvan és lelkileg is felkészültél, kezdődhet a barátkozás 🙂

Az 1. napon: próbáld betanulni a helyes felvételt és kibújást a korzettből, tegyél mindent úgy, ahogy a fűzőkészítőd mutatta, és ne félj attól, hogy a fűződ anyaga nem bírja a feszítést, nem fogod eltörni!

Miután a bejelölt részig ráillesztetted a tépőzárat, máris késztetést érzel a tartásod korrekciójára, szinte felfelé törekszel.

Kezdheted is a mozgást egy könnyed sétával, magas térdemeléssel, sarokrúgással. A leülést és felállást is hosszasan kell gyakorolni, lélegezz hosszan és mély levegővétellel és kifújással pont úgy, ahogy azt a Schroth órákon tanultad.

Érezni fogod, hogy a fűződ segíti terelgetni a levegőt pontosan oda, ahová a tornák során is tesszük.

Mennyit kell hordani?

Mivel a lényeg a fokozatosság, az 1. nap elég 30-60 percet viselned otthon, aztán leveheted és fellélegezhetsz, kezdődhet a szabad foglalkozás, menj ki a kertbe, szaladj el fagyizni, bevásárolni, vagy amihez kedved van.

Vigyázat! Az időtartamot naponta emeljük.

Az első hét végére már javasolt, így pénteken, éjszakai alvásra is magadon hagyni, hiszen ha jól számolunk, ekkorra már legalább összesen 12-14 órán át viselned kellett a fűződ. Először garantáltan kényelmetlen lesz így aludni, tehát próbáld meg iszonyúan kifárasztani magadat napközben, hogy ne ébredj fel minden mozdulatra az éjszaka kellős közepén!

Na innen már csak egy pici kitartás és pipa (!!!) a 21-23 óra, …. hogy miért is fontos ez az időmeghatározás?

A fűződ első átvételét követő 3 hét elteltével újra találkozni fogsz új barátod „megalkotójával”, aki megnézi rajtad az akkor már 21-23 órán át hordott korzettet, és szükség esetén állít rajta.

A TE fontos feladatod ez alatt az idő alatt megfigyelni és feljegyezni a következőket:

  • hol nyom?
  • érzel-e valahol zsibbadást?
  • megfelelően tart a tépőzár, nem pattan szét egy erősebb sóhajtásodnál?
  • le tudsz-e benne ülni anélkül, hogy a fűző alsó része az ülőfelületet érintené?

Fontos, hogy a fűződdel úgy érkezz az ellenőrzésre, hogy már profi módon tudod viselni a mindennapokban és az iskolapadban is, ehhez viszont nagyon fontos a kezdeti gyakorlás!

Minden aprónak tűnő érzésedet és észrevételedet a legnagyobb bizalommal jelezheted a fűzős kollégának, bízz meg benne, segíteni fog, hiszen Ő is azon van, hogy számodra a leghordhatóbb harctársat alkossa!

A kezdeti nyomó, zsibbadó érzések nagyjából 2 hét alatt a csökkennek és múlnak, ahogy a gerinced nyúlik.

A lényeg, hogy NE ADD FEL, meg kell adnod az esélyt magadnak és a fűződnek! Együtt kell küzdenetek a cél eléréséért!

Ha kérdezni szeretnél, hívj bátran vagy írj nekünk, várjuk megkeresésedet! DEVELOMED Gyógytorna Stúdió Győr

További érdekes cikkek itt:

https://develomed.hu/hasznos-tudnivalok/

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue