9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Csontritkulás ellen mozgás

Hogyan lassíthatjuk a csontvesztés folyamatát (oszteoporózist )?

Maximális csonttömegünket 25-30 éves korunkra érjük el, leépülésük nagyjából ezután kezdődik el, azonban gyorsasága és mértéke több tényezőtől is függhet.

Ebben a korban az általános egészségi állapotunk, egyes betegségek, alkalmazott gyógyszerek, és életmódunk is befolyásolhatja, vagy akár gyorsíthatja is ezt a folyamatot. Mivel a csontritkulásnak súlyos következményei is lehetnek, érdemes odafigyelnünk az egészségünkre és a könnyen megtartható életviteli szokások kialakítására, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerülhessük az időskori csontvesztést, illetve késleltessük annak megjelenését.

A megfelelő táplálék és ásványi anyag bevitel mellett, csontozatunk erősítésére rendkívül fontos tényező a fizikai aktivitás, testünk napi szintű átmozgatása. Izomzatunk támaszt ad a csontjainknak, terhelésével nő csontjaink tömege, szilárdsága. A fokozott aktivitás növeli a csontok anyagcseréjét. Már a heti 3-5 alkalommal megtett kiadós séták is hasznosak, de ajánlott lehet beilleszteni a menetrendünkbe egy kis kocogást, erdei tornát, gyógytornát, vagy jógát.

Az egyénre szabott gerinctorna, illetve a Pilátes gyakorlatok is csonterősítő mozgásformák.

Kapcsolódó témák:

gerinc, gerincfájdalom, nyaki fájdalom, hátfájás, kisugárzó fájdalom, csontritkulás, oszteoporózis, testtartás, energizált tartás, gerincsérv, porckorong, végtag fájdalom, gyógytorna Győr, fizioterápia, ortopédiai szolgáltatás Győrben, rehabilitáció, gyógyterápia, McKenzie módszer, Schroth terápia, kineziotape, manuálterápia, manuális terápia

További érdekességekért kattintson ide:

https://develomed.hu/preventiv-gerinctrening/

https://develomed.hu/mckenzie-modszer/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr

 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue