9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

Bozsoki-Kovács Virág

Develomed Győr
Develomed Győr
Develomed Győr

Bozsoki-Kovács Virág – Tanácsadó szakpszichológus, life coach

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ:

Több generációra visszamenően hagyomány a családunkban segítő, támogató, gyógyító szakmát választani. Így lett az én hivatásom a pszichológia, a lelki egészségvédelem.

Legfontosabb célom és hitvallásom, hogy segítőül kapcsolódjak azokhoz az emberekhez útjukon, akik meg akarják újra találni saját belső energiaforrásaikat, akik vissza akarnak találni önmagukhoz, akik szeretnék újra hallani intuíciójuk hangját, ezáltal lendületesen és jó helyzetmegoldóként tudják menedzselni mindennapjaikat.

Pályám kezdetén a SOTE I. sz. Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán dolgoztam koraszülöttek utánkövetésével és tanácsadással, majd a Gézengúz Alapítvány győri tagozatában dolgoztam koraszülöttek és születési károsultak diagnosztikájával, illetve nevelési tanácsadással, valamint szülőcsoportokat vezettem.

Emellett óvoda és iskolapszichológus voltam.

4 évet ezek után Németországban töltöttem, ahol Ayres-féle Szenzoros Integráció Terápiát tanultam Münchenben, illetve life coaching-ot Hamburgban. Közben elvégeztem a tanácsadó szakpszichológus képzést is. Jelenleg autogén tréninget tanulok, illetve szimbólumterápiás képzésen veszek részt.

Az eddigi tapasztalataim rávilágítottak arra, hogy rendszerben kell szemlélnünk a családot, ahol a gyermek csak úgy kaphat segítséget, ha a szülő együttműködik a szakemberrel, mert közös munkával lehet elérni érdemi eredményeket. Ezért irányult a fókuszom a gyermekterápiák felől egyre inkább a felnőtt terápiák felé.

Nagyon sok felnőtt életében eljön a pont, amikor kiégett, elfáradt, kilátástalan, gyenge. Nem látja, merre tart, nem érez fejlődést, holott rengeteg energiát tesz bele a hétköznapjai szervezésébe. Ezt megérzi a család, a párkapcsolat. Konfliktusokhoz, még több nehézséghez vezet.

Ilyen, és hasonló a helyzetekben érdemes külső segítséggel helyreállítani az egyensúlyt, megtalálni a valódi célokat, és új erőre kapni. Ezen az úton tudom felajánlani a segítségem. Keressen bizalommal!

Köszi, jól vagyok, csak……..

“Szia! Hogy vagy?

-Köszi, jól! És Te?

-Jól vagyok, igen… Jól vagyok, csak….tudod. Mindig van valami.”

És elengedünk egy halvány mosolyt, mert a jól vagyok után ott az a csak.

Jól vagyok….:

– csak nem aludtam eleget (az elmúlt pár évben..), fáradt vagyok.

– csak sok a stressz a munkában mostanában.

– csak idegeskedek …..-ért vagy ….-ért.

– csak rengeteg a dolgom, ki se látszom belőle. Azt se tudom, hol áll a fejem…

És ez mind igaz, és jogos is, de valahol belül érezzük, hogy ezek a magyarázatok nem fedik a teljes igazságot. Mert jól vagyok, de mégsem vagyok jól. Mert szürkének érzem magam, mert a mindennapok finom kis hamuja szépen rám ült, és már vastagon ellep. Már nehezíti a lelkemnek, hogy levegőhöz jusson. Már inkább csak vagyok, mint élek, és elég ritkán élvezem igazán…

De ezzel mindenki így van, ilyen az élet, nem?

NEM.

Ahonnan a hamu jön, ott valahol tűz van/volt. Az energia, az életerő, az motiváció, az könnyedség, de legalábbis könnyebbség. Az ember többször eljut élete során arra a pontra, ahol inkább csak a hamut látja, de nem érzi már a tüzet. Elveszíti kicsit szem elől a belső Nőt vagy Férfit, és szürke árnyékként próbál teljesíteni. De az árnyék csak a kontúrjaiban lehet erős, belül bizonytalan, kicsit kapkodó, van, hogy fél, holott a jó párkapcsolathoz, az megfelelő szülői szerepekhez, a sikeres munkához elengedhetetlen, hogy tudjuk, hol a belső erőnk, miből táplálhatjuk a saját tüzünket, mire támaszkodhatunk magunkban, ha sok külső hatás ér bennünket. Meg kell tanulni hallgatni újra az intuíciónkra. Hagyni kell szikrázni a belső fényünket, hogy újra igazán csillogjon a szemünk.

Ennek a belső erőnek a megtalálásához tud segítséget nyújtani egy coach vagy pszichológus.

Nem egy varázslattal, csodaszerrel vagy abrakadabrával oldja meg helyettünk a problémát, hanem segítő kezet nyújt és elkísér. Utat mutat egy belső utazáshoz, ahol mindenki megtalálhatja a saját hajtóerőit. Azt az erőt, ami mindig is ott volt, amitől egyre könnyebben lélegzik a lelkünk, amitől egyre energikusabbak és tudatosabbak lehetünk, amitől megtaláljuk az igazi céljainkat és ki is tudunk állni azokért.

Amitől egyre kevesebb csak kerül a mondatok végére, és már nem kell szabadkoznom, mert már messziről látszik rajtam, hogy: Jól vagyok! 😀

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue