9024 Győr, Kálvária utca 21/B Fszt. 1.

A legjobb nyári mozgás a legkisebbeknek

Miért jó a babáknak a vízben?

A tudatos úszómozdulatokat a picik nagyjából 3 éves kortól kezdik elsajátítani, amikor már képesek a mozgásformák tanulására. Az ezt megelőző időszakban minden vízben végzett mozgás jórészt ösztönös, és rengeteg jótékony hatással bír:

  • Az állandó mozgás a vízben megdolgoztatja és erősíti az izmokat és ízületeket, javítja a keringési – és légzőszervi rendszert, fejleszti a koordinációs képességet.
  • A víz közegében sokkal szabadabban és kötetlenül mozoghatnak (felhajtóerő okán), és ez az intenzív aktivitás stimulálja az idegsejtek működését, így segítheti és fejlesztheti a mozgásfejlődés korra jellemző egyes szakaszait (kúszás, ülés, járás, stb.).
  • A vízben együtt töltött idő mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, ráadásul az aktív fizikai megterhelés után a babáknak általában sokkal jobb az étvágya és jóval nyugodtabban alszanak.

 

A nyári medencés pancsoláson túl alapszintű babaúszás-tanfolyamok is léteznek városszerte, sőt ezek specifikusabb változata akár veleszületett rendellenesség, vagy például a csecsemő – csípőficam vagy akár dongaláb kiegészítő kezelésére is javasolható.

A babaúszást vezetők általában 3 hónapos kortól ajánlják a kezdést, mikor még rendelkeznek a csecsemők az úgynevezett búvárreflexszel.

 

Ha otthonunk fürdőszobai kádjában, vagy a kerti medencénkben szeretnénk gyakorolni, mindenképpen figyeljünk a víz megfelelő hőmérsékletére és tisztaságára, érdeklődjünk előzetesen hivatalos oldalakon, mit és hogyan kell előkészíteni és milyen játékos feladatok léteznek.

Nagyon fontos, hogy a pici csemeténk a lehető legjobban érezze magát és a lehető legbiztonságosabb körülmények között ismerje és kedvelje meg a víz nagyszerű közegét!

Sok sikert és jó pancsolást kívánunk!

Kapcsolódó témák:

gyermek, újszülött, csecsemő, születési rendellenesség, ortopédia, testtartás, deformáció, gyógytorna Győr, fizioterápia, ortopédiai szolgáltatás Győrben, rehabilitáció, gyógyterápia, Dévény módszer, kineziotape, manuálterápia, manuális terápia, gyógyulás, egészség

További érdekességekért kattintson ide:

https://develomed.hu/hasznos-tudnivalok/

https://develomed.hu/deveny-specialis-manualis-technika-gimnasztika-modszer/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue